Preventie van RSI

Onze aanpak ter preventie van RSI of KANS

Preventie RSI KANS bij DCMRTer preventie van RSI heeft Gardien bedrijfsfysiotherapie een effectieve werkwijze ontwikkeld. Het kan daarbij gaan om kantoor medewerkers of om medewerkers die langdurig repeterende bewegingen uitvoeren. Zo hebben wij kantoorpersoneel van DCMR voorlichting gegeven over het ontstaan en het voorkomen van RSI en over de ergonomische richtlijnen die er zijn voor beeldschermwerk.

Op foto’s die we van hen hadden genomen op de werkplek, lieten we ze zelf de knelpunten herkennen.

Na de gezamenlijke voorlichting kregen zij een werkplekpaspoort waarmee zij zelf de werkplek konden instellen. Dit werd door Gardien individueel begeleid.
De bevindingen van de werkplekbezoeken zijn met de Arbo-coördinator besproken. Waar nodig zijn er hulpmiddelen aangeschaft om de werkplek te optimaliseren ter preventie van RSI.

Reactie van de klant, DCMR Milieudienst Rijnmond

Preventie RSI KANS bij DCMR door Gardien bedrijfsfysiotherapieDe bevlogenheid van Hans Spijkerman is treffend voor de manier waarop Gardien bedrijfsfysiotherapie medewerkers meeneemt bij de preventie van RSI. Met passie voor het vak en het goede zitten overtuigt Hans de medewerkers hun meubilair zo in te stellen dat de kans op klachten zo klein mogelijk is.

Velen hebben aangegeven nieuwe inzichten te hebben gekregen waardoor hun zithouding is verbeterd.

Al het enthousiasme van Hans wordt uit de kast getrokken om zijn boodschap over te brengen ter preventie van RSI.

Rene Kuijper, bureauhoofd documentatie, communicatie en informatie