Re-integratie

Duurzaam inzetbaar blijven door re-integratie

Re-integratie bij Flint Group

Wij verzorgen de re-integratie van medewerkers met fysieke klachten of beperkingen. Duurzaam inzetbaar blijven, vitaal tot aan je pensioen, is investeren in jezelf. Het is belangrijk dat medewerkers zelf initiatief en verantwoordelijkheid nemen.
Wat kunt u als bedrijf doen om dit te faciliteren? Als een medewerker lichamelijke klachten ervaart, kan Gardien bedrijfsfysiotherapie een werkplekonderzoek uitvoeren.
De medewerker hoeft nog niet te verzuimen.
Na een intake geven we de medewerker inzicht in de voorwaarden van herstel. Daarna wordt er een koppeling gemaakt tussen de voorwaarden van herstel en de belastende handelingen op de werkvloer of in de kantooromgeving. Samen met de medewerker en leidinggevende wordt er naar praktische en haalbare oplossingen gezocht en worden de afspraken vastgelegd in een plan van aanpak. Bij gedragsverandering of omgaan met werkdruk, maken wij gebruik van motivational interviewing.

De medewerker leert zelf de oplossingen te bedenken om klachten op de werkvloer te voorkomen.

Het resultaat is een snelle en duurzame re-integratie van de medewerker in de eigen functie. Onder andere bij Flint Group, een producent van industriële inkt hebben bij verschillende medewerkers gezorgd voor een succesvolle re-integratie.

Reactie van de klant, Flint Group

Re-integratie bij Flint door Gardien bedrijfsfysiotherapie

Voor de re-integratie van medewerkers maken wij al meer dan 10 jaar gebruik van Gardien bedrijfsfysiotherapie. De introductie van nieuwe machines en grote wijzigingen in de procesaansturing vroegen om een andere werkwijze van het personeel in ons productiebedrijf.

Door gericht werkplekonderzoek te doen, kunnen knelpunten snel worden opgelost.

Zo moesten medewerkers veel kracht zetten en boven de  macht tillen (zie foto) tijdens het wisselen van filters. Door gezamenlijk het probleem te bekijken, is de oplossing gevonden in het eerst losdraaien van het filter waardoor de zuigende werking verdwijnt. Ook zijn afsteunpunten gecreëerd. De nieuwe werkwijze is vastgelegd in een protocol en alle medewerkers zijn hierop getraind. Medewerkers die langdurig verzuimden, kregen een individueel re-integratie traject van Gardien. Een persoonlijk plan van aanpak, met daarin de inzet van hulpmiddelen, een aangepaste werkwijze en specifieke oefeningen, bleek een effectief middel voor een duurzame re-integratie van deze medewekers.

Dit alles heeft er mede voor gezorgd dat ons ziekteverzuim al vele jaren laag is.

Het toont voor ons aan dat het zinvol is bewust tijd en aandacht te besteden aan de werkplek en de medewerker.

Barbara van Eijk, Quality Assurance Supervisor