Nieuws van Gardien bedrijfsfysiotherapie

Het Gouden Hondje uitgereikt

Dinsdag 12 maart j.l. was het zover. Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Erkende Verhuizers bij Corpus in Leiden, is het Gouden Hondje uitgereikt aan het beste idee om risico’s van fysieke belasting te verminderen.

Erkende Verhuizers is een vereniging van verhuizers die kwaliteit in een hoog vaandel heeft staan. Om kwaliteit continu te verbeteren bieden zij via Verhuiscollege scholing aan bij de leden.

Gouden Hondje uitgereikt door Gardien

Het is algemeen bekend dat er binnen de verhuisbranche veel getild en gedragen wordt. Om te voorkomen dat medewerkers hierdoor blessures oplopen geeft Gardien bedrijfsfysiotherapie de training fysieke belasting. Hier worden de medewerkers bewust gemaakt van de risico’s van fysieke belasting en leren zij actief om risico’s te beheersen door de goede hulpmiddelen in te zetten en een goede tiltechniek te gebruiken.

Tijdens de training leren ze echter ook van elkaar.

Vaak hebben verhuizers slimme trucjes om b.v. meubilair op een gemakkelijke wijze te verplaatsen.

Gouden Hondje door Gardien 2019

Vanaf vorig jaar zijn de bedrijfsfysiotherapeuten van Gardien gestart met het verzamelen van deze goede ideeën. Samen met Verhuiscollege is besloten om het beste idee te gaan belonen met het Gouden Hondje.

De winnaar van het Gouden Hondje 2019 is Edmar Magdalena. Door een doos op een steekwagen te zetten kon hij moeiteloos een stapel stoelen verplaatsen zonder te tillen. Het voldeed het beste aan de drie criteria, bronaanpak, toepasbaar voor iedere verhuizer en betaalbaar.

Na de uitreiking hebben we een workshop fysieke belasting gegeven. Léon vertelde hoe wij risico’s analyseren en samen met de medewerkers en leidinggevenden van een bedrijf verminderen. Zo doen we dat ook bij Verhuiscollege. ’s Ochtends filmen we de medewerkers en de beelden zien ze later op de dag terug. Dan kunnen ze bij zichzelf risico’s herkennen en oplossen.

Gardien bedrijfsfysiotherapie op de ALV van Erkende Verhuizers

Na het plenaire deel gaven Hans Spijkerman en Ingrid Kastelijn demonstraties van praktijksituaties.

Zij lieten de hulpmiddelen zien die gebruikt kunnen worden bij het verplaatsen van bureaus.

 

 

 

 

 

 

Ze lieten ook zien hoe we het verplaatsen van rolcontainers in de praktijk trainen met behulp van een klokunster.

 

 

 

 

 

 

 

 

Herman van der Helm demonstreerde de Tiller, een innovatieve steekwagen met een elektrisch hefplateau.

 

 

 

 

 

 

 

Wim van den Broek demonstreerde de Stairmobil. Een hulpmiddel om zware voorwerpen (wasmachine, kluis) alleen over een trap te vervoeren.

Momenteel zijn we al weer bezig met het verzamelen van nieuwe ideeën. Deze worden ook gepubliceerd in het maandblad Verhuizen.

Gardien bedrijfsfysiotherapie en Erkende VerhuizersGardien bedrijfsfysiotherapie en Erkende VerhuizersGardien bedrijfsfysiotherapie en De Tiller Gardien bedrijfsfysiotherapie demonstreert de Stairmobil