Nieuws van Gardien bedrijfsfysiotherapie

Trainingen fysieke belasting Verhuiscollege uitgebreid

Al vanaf 2015 verzorgt Gardien bedrijfsfysiotherapie de training fysieke belasting voor Erkende Verhuizers. Het is een onderdeel van de opleiding voor inboedel- of projectverhuizer. Naast fysieke belasting worden de verhuizers getraind in praktische vaardigheden en communicatie.

Vorig jaar en dit jaar hebben we, met specialisten van de andere disciplines, de training voor de voormannen aangepast.

Ze leren nu hoe ze risico’s van fysieke belasting  kunnen beheersen door te zorgen voor de goede hulpmiddelen, een efficiënte werkwijze (minder tilhandelingen) en het aanspreken van collega’s of risicovol gedrag zal bijvoorbeeld een belastende tiltechniek of verkeerd gebruik van een hulpmiddel. Sinds 2019 geven we ook trainingen voor meubelbezorgers (zie foto boven). Al deze trainingen voldoen aan de normen van Code 95 van de CCV voor chauffeurs. Zij krijgen de benodigde punten om aan de kwaliteitscriteria te voldoen. Dit jaar hebben we ook een kortere training ontwikkeld voor leveranciers van keukens (zie foto beneden).

Algemeen secretaris van de verhuisbranche, Anton Vis, over de samenwerking:

“Net als wij focust Gardien op maximale kwaliteit, met telkens weer een blik verder naar voren. Het is bovendien prettig schakelen met de bedrijfsfysiotherapeuten van Gardien. Zij beheersen niet alleen hun vakgebied, maar snappen ook de belangen van onze opdrachtgevers en de situaties van verhuismedewerkers en communiceren soepel. En er wordt gevraagd en ongevraagd meegedacht. Zo kunnen wij blijven doorontwikkelen.”

Iedere maand publiceren we een redactioneel stuk in het vakblad Verhuizen. Onlangs is er een artikel verschenen van de hand van Hans Spijkerman, klik hier voor het artikel. Daarnaast worden er ook oplossingen gegeven om risico’s van fysieke belasting te verminderen of informatie om de belastbaarheid te verbeteren. In de laatste editie van het vakblad heeft Hans een stukje geschreven over het belang van de juiste voeding. Klik hier voor het artikel over voeding. Wil je meer informatie hebben over trainingen voor code 95 neem contact met ons op en klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer producten van Dataflex op Topergonomie.nl

Onze website www.topergonomie.nl met daarop een overzicht van ergonomische hulpmiddelen, wordt regelmatig aangepast met nieuwe producten die op de markt verschijnen. Voordat producten geplaatst worden, testen we de producten. Alleen wanneer ze voldoen aan onze standaard van instelmogelijkheden, gebruikersgemak en kwaliteit, worden de producten op Topergonomie.nl geplaatst.

Zo ontstaat een mooi overzicht van goede ergonomische producten.

Dataflex heeft al een aantal producten op Topergonomie staan. Onlangs hebben we een aantal nieuwe producten van Dataflex getest. De Viewmate en Viewlite (zie foto testsituatie) zijn twee monitorarmen die getest zijn en die deze test goed hebben doorstaan. We hebben deze monitorarmen inmiddels op topergonomie geplaatst. Klik hier voor meer informatie over deze monitorarmen.

 

De Bento (zie foto hiernaast) is een in hoogte verstelbare monitorstandaard met een slimme documenthouder annex laptopstandaard die we ook hebben getest en op Topergonomie.nl geplaatst. De documenthouder annex laptopstandaard biedt de mogelijkheid om kantoorartikelen in op te bergen en is gemakkelijk mee te nemen. Klik hier voor meer informatie over deze Bento van Dataflex.