Nieuws van Gardien bedrijfsfysiotherapie

Beleid ten aanzien van het Corona virus

Bij alles wat we doen is het uitgangspunt om verspreiding van het Corona virus te voorkomen. Daarom volgen we allereerst we de volgende (bekende) adviezen:

  • ‘Groeten zonder aanraking’. Dat wil zeggen, het vermijden van handen schudden en ander direct contact.
  • We wassen onze handen regelmatig.
  • Wanneer een medewerker griepverschijnselen vertoont (zoals hoesten, koorts, pijn in luchtwegen), dan blijft deze medewerker thuis. De klant bellen we om te kijken hoe we het werkplekonderzoek gaan uitvoeren (op afstand of door een andere medewerker).

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen omtrent het Corona virus nauwlettend in de gaten en zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we ons beleid daarop aanpassen en u daar direct van op de hoogte stellen. Ten aanzien van onze dienstverlening hanteren we de volgende regels:

  • Wanneer we een werkplekonderzoek gaan uitvoeren, bellen we de medewerker van tevoren om te checken of deze geen ziekteverschijnselen heeft. Indien dat niet het geval is, kan het werkplekonderzoek worden uitgevoerd. Indien de medewerker wel ziekteverschijnselen heeft, dan kan een werkplekonderzoek op afstand worden uitgevoerd via een videogesprek met WhatsApp.
  • Werktechniektraining of gebruikersbijeenkomsten kunnen gewoon doorgaan mits de deelnemers geen ziekteverschijnselen hebben. Dit moet de klant vooraf met de deelnemers hebben gecommuniceerd. Wilt u een groepstraining toch annuleren neem dan contact op om te zoeken naar alternatieven.
  • Mochten deelnemers desondanks toch ziekteverschijnselen hebben, dan kunnen deze medewerkers door de bedrijfsfysiotherapeut naar huis worden gestuurd.

Gardien tegen Corona virus

Thuiswerkplekonderzoek op afstand

Medewerkers ergonomisch thuis laten werken. Om verspreiding van het Corona virus te voorkomen is één van de adviezen van het RIVM de medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Deze situatie zal zeker een aantal weken en wellicht een aantal maanden duren. We weten echter dat de thuiswerkplek niet altijd de meest ergonomische werkplek is. Toch moet deze thuiswerkplek voldoen aan de ergonomische beginselen (artikel 5.4 van het Arbobesluit) en aan hoofdstuk 5 van de Arboregeling (Beeldschermwerk).

Gardien bedrijfsfysiotherapie kan medewerkers op afstand ondersteunen bij het ergonomisch inrichten van de thuiswerkplek.

Wanneer de werkplek goed is ingericht, zijn medewerkers productiever én voorkomt u fysieke klachten die veroorzaakt kunnen worden door beeldschermwerk (rugklachten door lang zitten, RSI/KANS, oogvermoeidheid of hoofdpijn). Met simpele hulpmiddelen kan een werkplek overigens voldoen aan de ergonomische beginselen. Daar zijn geen grote investeringen voor nodig. Neem zo snel mogelijk contact op met Léon Gardien om hier afspraken over de maken voor uw organisatie. Bel 015-30 30 005.

Thuiswerkplekonderzoek Gardien bedrijfsfysiotherapie

Gardien bedrijfsfysiotherapie onderdeel van FysioHolland

Per 1 maart 2020 is Gardien bedrijfsfysiotherapie onderdeel geworden van FysioHolland. 27 februari is de overeenkomst gesloten tussen Boris van der Vorst (rechts op de foto) directeur van FysioHolland en Léon Gardien, directeur van Gardien bedrijfsfysiotherapie. FysioHolland is de grootste provider van fysiotherapie in Nederland. De missie is om mensen vitaal en gezond te maken. De kernwaarden van FysioHolland zijn: topkwaliteit, klanttevredenheid, persoonlijk, ondernemend, innovatief en fit. Dit komt overeen met de kernwaarden van Gardien bedrijfsfysiotherapie.

Gardien bedrijfsfysiotherapie blijft onder dezelfde naam werken met dezelfde medewerkers en Léon Gardien blijft directeur.

We blijven doen wat we altijd deden namelijk bedrijven en organisaties ondersteunen bij het beheersen van risico’s van fysieke belasting en beeldschermwerk. We krijgen binnen FysioHolland veel nieuwe mogelijkheden om onze preventieve diensten in te zetten en om nieuwe preventieve diensten te ontwikkelen.

Zo zijn we bezig om een module belastbaarheidstraining te ontwikkelen die we binnenkort kunnen inzetten om medewerkers te ondersteunen bij de terugkeer naar eigen functie (eerste spoor).

Ze worden dan begeleid door goed opgeleide fysiotherapeuten in één van de 150 fysiotherapiepraktijken van FysioHolland. Neem contact op met Léon Gardien wanneer u meer informatie wilt hebben over onze (nieuwe) diensten.