Nieuws van Gardien bedrijfsfysiotherapie

Topergonomie opnieuw gelanceerd

Gisteren hebben we onze website www.topergonomie.nl opnieuw gelanceerd. Op de website staan producten die de risico’s van fysieke belasting of beeldschermwerk kunnen verminderen. De oude website was niet geschikt voor mobiele devices. Aangezien ongeveer de helft van het bezoek aan de website tegenwoordig via de mobiele telefoon of een tablet tot stand komt, werd het tijd om de website aan te passen.

Het design is vernieuwd en er zijn ook veel nieuwe producten op de website geplaatst.

We zijn afgestapt van de onderverdeling beeldschermwerk en fysieke belasting maar hebben de producten ondergebracht in vijf branches: beeldscherm, logistiek, industrie, zorg en bouw. Dit zijn ook de branches waar wij de meeste ervaring hebben opgebouwd.

Wij zetten alle producten gratis op deze website.

Wel kunnen leveranciers van deze producten adverteren door hun logo met link naar hun website onder het product te plaatsen dat zij verkopen. Zo wordt het voor de bezoekers van de website ook gemakkelijk om uiteindelijk bij leveranciers van deze ergonomische producten te komen. Mocht u suggesties hebben van goede ergonomische producten dan horen we dat graag. Wij testen de producten zelf of vragen gebruikers naar hun ervaringen. Alleen wanneer de producten voldoen aan de ergonomische grondbeginselen zetten we deze op de website. Het is voor ons tevens een middel om op de hoogte te blijven van alle technische ontwikkelingen. Kijk op onze website www.topergonomie.nl .

Nieuwe medewerkers van Gardien bedrijfsfysiotherapie

Hajo Hoek is 5 jaar geleden afgestudeerd als bedrijfsfysiotherapeut en heeft voor verschillende bedrijven gewerkt.

Zo heeft hij werktechniek trainingen gegeven bij de medewerkers van de wegenwacht van de ANWB.

Ook heeft hij gewerkt bij Winnock waar hij mensen met chronisch klachten begeleidde bij het verhogen van hun belastbaarheid. Verder heeft hij gewerkt voor DSM en Europe Container Terminals (ECT).

Hij heeft al veel ervaring opgedaan in de bedrijfsgezondheidszorg. Onlangs heeft hij een project fysieke belasting uitgevoerd bij IKEA Delft en binnenkort start hij met een project fysieke belasting én Beeldschermwerk bij Würth Nederland.

Hajo Hoek Gardien bedrijfsfysiotherapie

 

Momenteel voert bedrijfsfysiotherapeut Maurice Arets de follow-up uit van het project fysieke belasting bij PostNL in Brabant en Limburg.

Maurice heeft al bijna 20 jaar ervaring als bedrijfsfysiotherapeut en verzorgt op de voorbereidingslocaties van PostNL een training on the job.

Tijdens deze training on the job lopen de teamleiders met hem mee zodat zij weten waar zij op moeten letten om risico’s van fysieke belasting op hun afdeling te verminderen.

Tevens worden de plannen van aanpak samen met de procesmanager en de teamleiders actueel gemaakt.

Veilig mailen met Zivver

Wanneer wij een werkplekonderzoek uitvoeren staan er nogal wat persoonlijke gegevens in een verslag. Tot voor kort versleutelden we de verslagen in pdf met een wachtwoord. Aangezien we deze methode te omslachtig vonden, zijn we vanaf augustus gestart met het versturen van de verslagen via Zivver. Dit veilige platform is geïntegreerd in Outlook. De ontvanger van het bestand krijgt een aparte code via een SMS om het bestand te openen. Voorwaarde is wel dat we het mobiele nummer hebben van de afzender

 

Inspiratiedag Gardien bedrijfsfysiotherapie

Op 18 juli j.l. was de jaarlijkse inspiratiedag voor medewerkers  van Gardien bedrijfsfysiotherapie. Het thema was dit keer Managementstijlen en Ergonomie. De locatie was de Vischpoort in Harderwijk (zie foto hiernaast).

Als bedrijfsfysiotherapeut krijg je binnen je werk te maken met verschillende organisaties, leidinggevenden en medewerkers. De strategie die je toepast om je doel te bereiken, moet je daarom regelmatig aanpassen aan de doelgroep. Om hier meer over te weten te komen hebben we een expert ingehuurd.

Marty Tuk is partner bij The Executive Network, in Nederland marktleider voor het plaatsen van CEO‘s en leden van de raden van bestuur. Hij heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het screenen van mensen op hun kwaliteiten in leiderschap en management. Hij heeft ons de verschillen tussen leiderschap en management uitgelegd. Vervolgens heeft hij de verschillende situaties geschetst waar je als adviseur of trainer mee te maken hebt en welke managementstijl daar het beste bijpast. Later hebben we gebrainstormd over de toepassing van deze kennis binnen onze diensten.

Na deze inspirerende workshop was het tijd om een jubilaris in het zonnetje te zetten.

Hans Spijkerman is 12,5 jaar in dienst bij Gardien bedrijfsfysiotherapie

Dat moest gevierd worden.  Van Léon kreeg hij een leuke attentie. Daarna zijn we gaan lunchen in de Vischpoort en werden we opgehaald door de schipper van een botter.


’s Middags hebben we heerlijk gezeild op een originele botter en de middag afgesloten met een barbecue op een eiland in het Veluwemeer.