Nieuws van Gardien bedrijfsfysiotherapie

Webinar beeldschermwerk een succes

Vrijwel alle medewerkers van het Hoogheemraadschap voor Delfland werken momenteel thuis. Om ervoor te zorgen dat deze thuiswerkplek ergonomisch is ingericht, hebben we twee webinars uitgevoerd. Tijdens het webinar van een uur kregen de medewerkers inzicht in de risico’s van het werken met beeldschermen en leerden ze stapsgewijs de werkplek ergonomisch in te stellen. De webinars zijn uitgevoerd door Ingrid Kastelijn en Hajo Hoek die afwisselend spreker en moderator waren. Hierdoor ontstond er een afwisselend webinar waarbij de medewerkers via de chatbox vragen konden stellen. Tussendoor werden deze vragen door de moderator beantwoord. Aan het einde bleven de bedrijfsfysiotherapeuten nog een uur beschikbaar om medewerkers individueel te begeleiden. Vanaf nu kunnen de medewerkers ook nog gebruik maken van de online werkplekcheck wanneer ze nog vragen hebben. Bent u geïnteresseerd in deze dienst, neem dan contact op met Léon Gardien: leon@gardienbv.nl.

Reactie Hoogheemraadschap van Delfland

De webinars zijn erg goed ontvangen door de deelnemers. Het is verrassend hoe simpel en duidelijk goede ergonomie eigenlijk is maar hoe weinig mensen zich ervan bewust zijn. Hajo en Ingrid gaven een helder verhaal met een goede opbouw vanuit kennis over het menselijk lichaam naar de instellingen van een stoel. Wat vooral opviel is dat ze de vragen die in de chat werden gesteld sowieso direct beantwoordden in de chat en vaak ook nog meenamen in de webinar waardoor het een interactief en dynamisch geheel werd.

Dion van Rheenen, Beleidsmedewerker P&O

Introductie Arjan Weber

Gardien bedrijfsfysiotherapie heeft Arjan Weber aangetrokken na de overname door Fysioholland. Arjan is 46 jaar en woont met zijn vrouw en 2 kinderen in Haarlem. In 1999 is hij afgestuurd als fysiotherapeut in Groningen. De eerste 2 jaar heeft hij gewerkt in een praktijk in de regio Amsterdam. In die jaren ontstond bij Arjan de interesse voor de bedrijfsgezondheidszorg. Dit resulteerde in een stap naar interventiebedrijf OCA. Eerst als therapeut, later als oprichter en commercieel verantwoordelijke voor de vestiging Haaglanden. Na 8 jaar OCA, startte Arjan met 2 collega’s een bedrijf in de multidisciplinaire dienstverlening voor medewerkers met complexe fysieke en mentale klachten. Na een aantal jaren werd er binnen het bedrijf ook gestart met medisch specialistische pijnrevalidatie en het bedrijf groeide door naar ongeveer 90 medewerkers in 9 jaar tijd. Arjan was commercieel verantwoordelijk voor het bedrijf. Nu gaat Arjan zijn ruime ervaring gebruiken voor een nieuwe uitdaging in de arbeidsrelevante zorg.

Een belangrijke reden voor de overname van Gardien bedrijfsfysiotherapie BV door FysioHolland is het maken van de koppeling tussen fysieke belasting en de fysieke belastbaarheid van de medewerkers.

Arjan zal zich met name richten op het in de markt zetten van kortdurende fysieke belastbaarheidstrainingen voor medewerkers die dreigend of kort verzuimen. Hij zal hierbij gebruik maken van de ruime expertise en professionals van Gardien bedrijfsfysiotherapie en FysioHolland en deze met elkaar verbinden. Zie verder de introductie van onze belastbaarheidstraining: Beter Aan Heet Werk.

Beter Aan Het Werk

De afgelopen maanden hebben we tijdens de periode dat we beperkt werden in onze werkzaamheden door het Coronavirus, niet stil gezeten. We hebben een monodisciplinair belastbaarheidsprogramma ontwikkeld.

Het programma is bestemd voor medewerkers die kort verzuimen (maximaal 6 weken) of dreigen te verzuimen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (rug-, nek-, schouder-, beenklachten of RSI).

Na de ontwikkeling van het programma hebben we de fysiotherapeuten van FysioHolland op vijf locaties opgeleid om het programma te kunnen uitvoeren. Ze leerden met welke vormen van fysieke belasting medewerkers op de werkvloer te maken hebben. Vervolgens leerden ze hoe ze de handelingen, die medewerkers op de werkvloer uitvoeren, konden trainen in de trainingszaal. Dit doen we dit door middel van de beproefde Graded Activity methodiek.

Inmiddels zijn er vijf locaties van FysioHolland klaar om het programma uit te voeren namelijk: Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Roosendaal en Boxmeer.

Dit jaar volgen nog Tilburg, Hilversum en Maastricht. Wilt u meer informatie over dit programma neem dan contact op met Arjan Weber: arjan@gardienbv.nl.

Het Gouden Hondje uitgereikt

Voor de tweede keer hebben we samen met Verhuiscollege het Gouden Hondje uitgereikt. Verhuiscollege verzorgt de opleidingen voor de Erkende Verhuizers in Nederland. Gardien bedrijfsfysiotherapie voert daarbij de training fysieke belasting uit. Verhuizers hebben vaak goede ideeën of slimme trucjes om rugklachten te voorkomen. Gedurende het jaar verzamelen wij deze goede ideeën en aan het einde van het jaar reiken we voor het beste idee het Gouden Hondje uit. Ook is er een zilveren en bronzen winnaar.

Van de ideeën maken we korte filmpjes die we weer gebruiken tijdens de trainingen fysieke belasting.

Zo blijft onze training zich vernieuwen met ideeën die de verhuizers zelf aandragen. Benieuwd naar deze goede ideeën? Klik hier voor meer informatie op de website van de Erkende Verhuizers.

Gardien bedrijfsfysiotherapie deelt Gouden Hondje uit met Erkende Verhuizers

 Gardien bedrijfsfysiotherapie verhuisd

Op 26 mei j.l. zijn wij verhuisd van de Marshalllaan 2 in Delft naar het hoofdkantoor van FysioHolland in Nieuwegein.

Ons nieuwe adres is: Newtonbaan 8, 3439 NK Nieuwegein.

Door de verhuizing kunnen we nauwer samenwerken met het serviceteam van FysioHolland. Onze bedrijfsfysiotherapeuten blijven echter vanuit huis werken waardoor dit geen invloed heeft op de bereikbaarheid van onze bedrijfsfysiotherapeuten.

Gardien verhuisd naar Nieuwegein