Nieuws van Gardien bedrijfsfysiotherapie

Congres duurzame inzetbaarheid 7 september

Op donderdag 7 september doet Gardien bedrijfsfysiotherapie mee een het congres duurzame inzetbaarheid dat met een aantal lokale partners wordt georganiseerd. Er zijn verschillende sprekers die het onderwerp vanuit hun expertise zullen belichten.

Léon Gardien zal een TED talk geven over de aanpak van risico’s van fysieke belasting.

Dit zal hij illustreren met een aantal praktische voorbeelden. Iedereen kan zich inschrijven op de website www.duurzaaminzetbaar.work

Congres Duurzame Inzetbaarheid Gardien

Onze visie over duurzame inzetbaarheid

Momenteel hebben we een groot aantal projecten binnen organisaties om de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers te optimaliseren. Onlangs hebben we onze visie over dit onderwerp verwoord in een artikel dat is gepubliceerd in het blad Het Ondernemersbelang.

Belangrijkste boodschap is om eerst te inventariseren waar de risico’s liggen binnen het bedrijf of de organisatie.

Hiervoor gebruiken we het huis van het werkvermogen. Vervolgens kan met een aantal betrokken medewerkers een plan van aanpak worden opgesteld om de duurzame inzetbaarheid te bevorderen. Klik hier om het artikel te lezen.

Huis van het werkvermogen

Aanpak van de risico’s van tillen

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de risico’s van tillen. Wij volgen deze onderzoeken op de voet en vertalen de resultaten naar de praktijk.

Zo was al bekend dat de belasting op de rug aanzienlijk verminderd kan worden door af te steunen met één hand op een vast punt.

Onlangs is na onderzoek vast komen te staan dat dit ook opgaat wanneer je op het eigen bovenbeen afsteunt. Dit kan een goed alternatief zijn wanneer er geen andere oplossingen (bronaanpak) voorhanden zijn.

Om tillen echter bij de bron aan te pakken hanteren we nog steeds de participatieve aanpak.

Met de gebruikers kom je soms tot verrassende oplossingen. Onlangs is onze aanpak gepubliceerd in het landelijke vakblad ARBO. Klik hier voor het volledige artikel.

Nieuwe versie Topergonomie.nl

Al bijna 6 jaar beheert Gardien bedrijfsfysiotherapie de website Topergonomie.nl. Op deze websites kunnen Arbo-coördinatoren en preventiemedewerkers een overzicht vinden van ergonomische topproducten.

Deze producten zijn door onszelf getest of door onze klanten als goed beoordeeld en verdienen daardoor het Gardien keurmerk.

Inmiddels worden websites steeds vaker met mobiele devices bezocht (tablets of smartphones). Daar bleek Topergonomie.nl niet helemaal geschikt voor te zijn. Daarom hebben we Edition1 opdracht gegeven om een nieuw ontwerp te maken voor deze website. Inmiddels zijn de schetsen klaar (zie foto) en kunnen we gaan starten met het vullen van de website met de ergonomische topproducten.

In de volgende nieuwsbrief zullen we de nieuwe website te  lanceren.

Nu kunt u nog een bezoek brengen aan de “oude” website: www.topergonomie.nl die overigens qua content actueel is.

Nieuwe website Topergonomie.nl

Basistraining ergocoaches

Binnen de zorg en thuiszorg zijn inmiddels veel ergocoaches opgeleid. Het is daardoor lastig voor veel organisaties om in company een training te organiseren.

Daarom is Gardien bedrijfsfysiotherapie in samenwerking met United Care gestart met het organiseren van trainingen met open inschrijving.

De eerste training start in april en is inmiddels volgeboekt. In oktober wordt er een nieuwe training georganiseerd in de regio Delft. De data zijn dinsdagmiddag 17 oktober, vrijdagmiddag 3 november, dinsdagmiddag 14 november en dinsdagmiddag 9 januari 2018. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@gardienbv.nl. Klik hier voor meer informatie over het programma en de kosten. Je kunt je ook aanmelden via de website van United Care. Klik hier voor de link naar de website van United Care.

Basistraining Ergocoaches Gardien bedrijfsfysiotherapie en United Care